24 Ekim 2012 Çarşamba

BAYRAMLAŞMA...


HERKESİN KURBAN BAYRAMINI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLAR HAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDERİM...

ARICILIK KURSUNDA UYGULAMALI DERS GÜNÜ...

Zonguldak Halk Eğitim Müdürlüğünün bu yıl 3.sünü düzenlediği arıcılık kursuna vakit buldukça bende katıldım.
80 saatlik teorik derslerin ardından sıra pratiğe yani uygulamaya geldi.

Hocamız uygulama için katılacak olanları 2 gruba ayırdı ve ilk grubun uygulamsını benim arılıkta 2.grubuda hocamın arılığında yapmaya karar verildi.
 Arılığa geçmeden biraz sohbet ettik ve arkadaşların merak ettikleri konular hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

 Sohbetin ardından arılığa gidip kovan açtık ve ilk kez arı gören arkadaşlara ana arıyı,günlük yumurtayı,kapalı ve açık yavruyu göstermeye çalıştık umarım faydalı olabilmişizdir.
 İlk kez arı kovanı açan arkadaşlar ilk kez çerçeve tutmanın heyecanını yaşadı.




 Arılığımdaki eşşek arısı tuzaklarının nasıl hazırlandığını anlattım.

Sonrada ortak soru olan polen tuzaklı kovanlar nasıl oluyor ve nasıl polen alınıyor konusunu kovanın başında inceledik.Bizim arılıkta uygulamamız bitti sıra BALLI BABA'nın mutfaktaki uygulamasına geldi.






Hımmm harika görünüyorlar...

Başkanımızın kendi elleriyle temizleyip pişirdiği balıkları götürdükten sonra çaylarımızı içerken merak edilen konular hakkında konuşmaya devam...

Kursa katılan arkadaşların yüzlerinde ortak bir gülümseme vardı.

Bu güzel gün için katılan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.Umarım onlar için faydalı bir gün olmuştur.

3 Ekim 2012 Çarşamba

YALOVA GÜNEYKÖY ARICILIK.GEN.TR CANLI FORUMU...

Geçtiğimiz pazar günü Arıcılık.gen.tr bilgi paylaşım forumunda organize edilen Yalova Güneyköy'deki Canlı foruma gitmek üzere sabah 05:30 da yola çıktık.Navigosyan cihazının azizliğine uğrayıp yolu birazcık uzattık ve doğal olarak hesapladığımızdan yarım saat sonra orada olduk.


Vardığımızda Halil  abi bizi karşıladı katılımcıların bir çoğu gelmişti bile.Gerçi bizde Yalçın MERİÇ abimizi dinleseydik zamanında orada olacaktık ama önemli olan sağ salim ulaşmamızdı.Geç olsun da güç olmasın diyerek hatamızın üzerini örtelim:)



Önce herkesle tek tek toklaştıktan sonra simit,zeytin,müthiç lezzetli peynir,arıcının olmassa olmazı bal ve çaydan oluşan mükellef bir kahvaltı yaptık.




Kahvaltımızı bitirdikten sonra kürsüye çıkan ve forumu yöneten Halil abi öncelikle forumun ev sahibi olan Kenan GİŞAN'a olmak üzere herkesi kürsüye davet ederek kendilerini tanıtmalarını istedi.




Bu arada gelen değerli büyüğümüz ve arıcılık.gen.tr nin kurucusu  olan Murat ÇAKIR beyin babasının  vefat  haberi  herkesi üzdü.Merhum Mustafa amcaya Allah'tan rahmet geride kalan acılı ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyorum.





Yeme içme faslıda bittikten sonra Kenan abinin arılığına geçmeden önce şöyle toplu bir resim alalım dedik ve tüm katılanlar günün anısına toplandık.
(yeme içme faslından birkaç görüntü yayınlayacaktım ama nedense yayınlamamam hakkımda daha hayırlı diyerek vazgeçtim...:).)



İşte bu iki resime dikkat 2 sinde de ana arı var biri belli diğer resimde nerede bakalım kim çözecek...:)



Mehmet GENÇÜNAL abi de kendi yaptığı bizimde geçen yıl teklisini kullandığımız ve iyi sonuç aldığımız oksalik asit buharlaştırma aparatının çalışması hakkında uygulamalı olarak bilgi verdi.


Ve işte evli evine köylü köyüne...


Vedalaştıktan sonra yola çıktık.


Bu güzel günü organize eden herkese ve oraya katılan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım....